Visie

Als school hebben wij een visie op bepaalde dingen. Hier horen voor ons deze 5 pijlers bij: verantwoordelijkheid, ontdekken, geloof, natuur en samen. Om de verantwoordelijkheid van de kinderen te bevorderen krijgen de kinderen binnen de school taken: zo moeten ze planten water geven, de dieren verzorgen of het klaslokaal schoonhouden. Ook hebben ze de verantwoordelijkheid om hun schoolwerk netjes te maken en verzorgd te houden. De kinderen zijn verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid en die van de ander. Zo stimuleren wij ze om hun werkplek netjes te houden en met compassie met hun klasgenoten te werken.

Binnen onze school is een rijke leeromgeving. Zo hebben wij een groene natuur in en om de school. In het kooklokaal kunnen de kinderen leren rekenen en begrijpend lezen. In de bibliotheek kunnen de kinderen leren lezen. Een rijke leeromgeving stimuleert het leervermogen van de kinderen, waardoor wij volop onze rijke leeromgeving willen inzetten.
De christelijke identiteit is te zien in ons doen en laten. We starten elke dag met een dagopening en sluiten met een dagsluiting. Wij verlangen van onze leerkrachten dat ze een identiteitsdocument ondertekenen. Dit doen wij om onze christelijke identiteit te waarborgen. Zo verlangen wij van onze leerkrachten dat ze aangesloten zijn bij een christelijke kerk. Elke week leren de kinderen een weeklied. Dit is een christelijk lied, die ze 5 dagen lang kunnen oefenen. Dit doen wij omdat de kinderen zo kennis maken met veel christelijke liederen. Door het jaar heen worden deze liederen herhaald, naast het lied van de week. Met de christelijke feestdagen hebben we vieringen op school. Eens per jaar vieren wij Kerst of Pasen in de kerk. Het ene schooljaar zal dit het Kerstfeest zijn, het andere jaar is dit het Paasfeest. De ouders zijn welkom bij de paas en kerstvieringen. De Hemelvaart- en Pinksterviering vieren we in de klas.
Ieder kind mag zijn wie die is, dit benadrukken wij door sociaal emotionele vaardigheden te oefenen met de kinderen. We stimuleren de kinderen om complimenten te geven aan klasgenoten om zo de verschillen tussen elkaar te omarmen.

Ieder kind is uniek, ook in zijn/haar leerniveau. Hierin willen wij als leerkrachten het kind ondersteunen op de manier die het best bij het kind past. Met behulp van de onderwijsondersteuners zorgen wij dat ieder kind op zijn/haar niveau kan ontwikkelen zodat de kinderen aan het eind van hun basisschooltijd goed voorbereid zijn voor het verdere onderwijs.